Elektrotechniek, Nieuws, Op de Toren van Cicero, Voortgang projecten

Op den Toren

BAM Utiliteitsbouw is op maandag 17 september 2012 gestart met de realisatie van het nieuwe zorgcentrum Op den Toren in Nuth.  
In opdracht van Cicero Zorggroep werkt BAM U-bouw samen met Widdershoven Architecten en ingenieursbureau Palte. Widdershoven Architecten heeft het zorgcomplex ontworpen, ingenieursbureau Palte fungeert als hoofdconstructeur.

Op de toren impressie

 

Het nieuwe zorgcentrum bestaat uit 5 bouwlagen.


In het souterrain is de afdeling psychogeriatrie met 35 kamers gesitueerd. Deze afdeling biedt een gesloten, beschermde woonomgeving voor mensen met een psychogeriatrische aandoening (dementie), waar alle specialistische hulp wordt geboden die nodig is. Via de huiskamers hebben de bewoners toegang tot de binnentuin. In een aparte vleugel zijn facilitaire ruimtes voorzien.

Op de begane grond bevindt zich de hoofdentree met receptie, keuken, restaurant, recreatieruimte en een terras. Hier is ook een stilteruimte en sacristie gesitueerd. Verder is er een winkeltje, kapsalon, pedicure en een zithoek. In een aparte vleugel is er ruimte voor kantoren met vergaderruimtes en de bejaardenomroep.

Op de 1e t/m 3e verdieping is de afdeling somatiek gesitueerd met in totaal 75 kamers. Deze afdeling is bedoeld voor ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen als gevolg van ernstige lichamelijke beperkingen.

De ruwbouw wordt gerealiseerd met betonnen wanden, kolommen en vloeren.
Het gevelmetselwerk wordt voor in 2 kleuren baksteen gemetseld waartussen gevelbeplating wordt aangebracht. Verder is de gevel voorzien van kunststof en aluminium kozijnen. Aan de  oost, zuid en westgevel wordt zonwering aangebracht.
De binnenafwerking wordt op dit moment door interieur architect Bruls en Co ontworpen.

Bron: BAM Utiliteit