‘Is het nu tijd voor DC?!’, was de prikkelende vraag die Hager had gesteld voor haar uitnodiging, waarmee een groot aantal relaties naar ’s-Hertogenbosch waren getrokken.

Hager Event: interactief event installatiebedrijven

Op 22 november was het weer tijd voor Hager Update, een interactief event waarin uiteenlopende, interessante thema’s voor installatiebedrijven worden behandeld. En dat gelijkstroom bij de fantasie prikkelt, blijkt wel uit de hoge opkomst. De zaal was afgeladen vol.

Namens EPM waren Ferdi Iplik en Wil Paulus aanwezig.

Harry Stokman van het bedrijf Direct Current houdt zich al ruim 25 jaar bezig met gelijkstroom. Hij verdient daardoor de titel ‘DC-evangelist van Nederland’. Het zal niemand verbazen dat hij ervan overtuigd is dat gelijkspanning de toekomst heeft. Feitelijk leven we volgens hem al in een gelijkspanningswereld. ‘Alle leuke dingen in het leven zijn DC. Maar om die dingen te kunnen gebruiken, moeten we steeds weer van AC DC maken. Dit is niet houdbaar. Zeker als we ook lokaal duurzame energie gaan opwekken en uitwisselen. Allemaal energiestromen die van nature gelijkstroom zijn.’ Daarom zullen we volgens Stokman zo snel mogelijk moeten omschakelen naar DC, willen we onze energievoorziening betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam maken. Om te beginnen in gebouwen, vervolgens in de lokale netten en uiteindelijk ook op regionaal niveau. Slechts een beperkt deel van onze energiedistributie zal dan AC blijven.