Beveiliging en alarminstallaties

Alarminstallaties creëren een veilig gevoel en zorgen voor bewaking van persoonlijke eigendommen. Een alarminstallatie signaleert als iemand een inbraak wilt doen. Inbraakbeveiligingssystemen kunnen ook een eis van de verzekeraar zijn, bij zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

Algemene afspraken alarminstallaties

Het CCV heeft voor beveiligings- en alarminstallaties bepaalt waaraan ze moeten voldoen. Ook op het gebied van jaarlijks onderhoud. Het CCV is een onafhankelijke stichting. EPM wordt jaarlijks gekeurd door DEKRA. Dit is de certificeringsinstatie die ons keurt op het gebied van audit normen.

Classificaties voor alarminstallaties

Een gemiddelde classificatie voor alarminstallaties is classificatie 2. EPM heeft exclusief een contract met SMC alarmcentrale. Alarminstallaties worden vaak verplicht gesteld door verzekeraars, vooral bij zakelijke klanten.

Particuliere alarmcentrale bij hogere risico’s

Een particuliere alarmcentrale is nodig bij hogere risico’s. Een particuliere alarmcentrale geeft borging. Voor particulieren kan een PAC verplichting zijn dat wordt doorgemeld naar een alarmcentrale. Dit heeft ook te maken met de risico’s. In dat geval wordt gekeken naar: audio- en videoapparatuur, sieraden, waardepapieren, contant geld en bijzondere bezittingen.

Alarmclassificaties van alarminstallaties

Risicoklasses hangen af van de totale waarde van attractieve zaken. De inbraakgevoeligheid van woningen wordt bepaald door de aanwezigheid van attractieve zaken van de inboedel voor inbrekers. De totale waarde ervan bepaalt de risicoklasse.

Download hier de Verbeterde Risicoklassenindeling Beveiliging (VRKI)

De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is samengesteld in PDF formaat. Om dit te kunnen lezen heb je een PDF viewer nodig. Deze kun je hier downloaden.

Attractieve zaken voor woningen

Onder attractieve zaken voor woningen wordt verstaan: audiovisuele en computerapparatuur, lijfsieraden en contant geld of waardepapieren en bijzondere bezittingen: bijvoorbeeld antiek, kunst, muziekinstrumenten en verzamelingen.

Attractiviteit (dus de reden voor een inbreker om attractieve zaken te stelen) kenmerkt zich door: of de zaken ‘gemakkelijk te vervoeren’ zijn (onder de arm mee te nemen) en of de zaken goed verhandelbaar zijn. De waarde van de attractieve zaken vastgelegd in het Intakedocument.

Attractieve zaken voor bedrijven

De inbraakgevoeligheid van bedrijven wordt bepaald door de aanwezigheid van de soort attractieve goederen en inventaris, de waarde ervan en onder welke omstandigheden die goederen aanwezig zijn (eigen gebruik, winkel/showroom of in een magazijn).

De beveiligingsmatrix geeft voor iedere risicoklasse de bijbehorende beveiligingsmaatregelen.

Risicoklassificaties voor woningen

Waarde attractieve zaken van de inboedel Risicoklasse
Tot en met € 50.000 Risicoklasse 1
Van € 50.001 t/m € 100.000 Risicoklasse 2
Van € 100.001 t/m € 150.000 Risicoklasse 3
> € 150.000 Risicoklasse 4

Risicoklassificaties voor bedrijven

x € 1.000 < 7,5 7,5 tot 75 75 tot 150 150 tot 300 > 300
Laag (L) 1 1 1 1 2
Midden (M) 1 2 2 2 3
Hoog (H) 2 2 2 3 4
Zeer hoog (ZH) 2 3 4 4 4

Beheer en onderhoud

Wij maken inbraakinstallaties op wens van klanten. Zonder verdere verzekeringseis. Dit zorgt voor een veilig gevoel thuis. Door preventief onderhoud zorgen wij ervoor dat installaties goed blijven werken. Bij storingen kunnen we ook een passende oplossing bieden.

Bij een inbraakinstallatie zit naast beraadde apparatuur ook draadloze apparatuur. In de onderhoudskant zit ook de draadloze apparatuur inbegrepen. Zo wordt de kans op storingen verkleind.

De tweede tak zijn installaties die certificering nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan: juweliers en autodealers. Zodra een inbraakinstallatie onder een risicoklasse valt dan is verplicht onderhoud nodig. Vaak wordt dan ook de keuze gemaakt om onderhoud te leggen bij EPM. Wij zorgen voor onderhoud van de installaties. Tevens worden eens in 5 jaar certificaten vernieuwd.

Inbraaksignaleringssysteem

Een inbraaksignaleringssysteem is een ideale aanvulling op alle bouwkundige en organisatorische maatregelen. Tevens worden alarminstallaties veelvoudig voorgeschreven door verzekeraars.

Door de komst van high-end draadloze alarmsystemen hoeven er geen draden meer in het zicht te worden weggewerkt. Perfect dus bij een monumentaal pand of bij een woonhuis waar pas gestuukt is. De detectoren die op dit systeem zijn aangesloten, signaleren elke poging tot inbraak. Vervolgens stuurt het systeem een alarmmelding naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC). De alarmcentrale onderneemt vervolgens meteen actie.

Wij leveren een complete installatie, inclusief een BORG-certificaat of een BORG-opleveringsbewijs. Zowel voor zakelijke als particuliere alarminstallaties kun je bij ons terecht voor dé perfecte beveiligingsoplossingen.

Nieuws over beveiliging

Lees alle artikelen

Referenties beveiliging

Bekijk alle referenties