Beveiliging zorgtechnische systemen

Zorgtechnologie richt zich op ondersteuning voor het zorg verlenend personeel. Cliënten moeten dienstdoend personeel kunnen bereiken.

De beveiligingsmogelijkheden van zorgtechnologie zijn eindeloos: in software kunnen voorwaardes worden gesteld over wat cliënten wel of niet mogen. Wij werken met gecertificeerde zorgleveranciers op verzoek.

Beveiliging in de zorg met zorgtechnologie

Dit cruciale onderdeel binnen de sterk veranderende zorgwereld is complex en vereist vergaande kennis, ervaring en toekomstvisie. Naast zorgtechnologie voor zorginstellingen leveren we deze ook voor particulieren, al dan niet gekoppeld aan zorginstellingen of externe zorgverleners. Er zijn veel aanbieders en evenveel concepten. EPM mag zich met recht een specialist noemen. In veel woonzorg complexen hebben we ontwerp en uitvoering volledig in eigen beheer uitgevoerd. We werken nauw samen met partners die marktleiders zijn op het gebied van zorgtechnologie in Nederland.

Oudere mensen blijven (door de veranderende wetgeving) zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen leefomgeving wonen. Nieuwe zorgconcepten die worden gecombineerd met innovatieve domotica maken in elke woonomgeving een virtueel verzorgings- en verpleeghuis mogelijk. Ook hier zijn de mogelijkheden bijna oneindig. EPM zet deze graag uiteen.

Voorbeelden van zorgtechnologie

  • Slimme sensoren: 360 graden camera’s die een beeld registreren, bijvoorbeeld als iemand valt of opstaat.
  • Hals zender: na het indrukken van een knop wordt personeel opgeroepen.
  • Leefcirkels met dwaaldetectie: antennes in en rondom het gebouw registreren loopbewegingen. Zoekgebied verkleinen als een cliënt kwijt is geraakt. Ook bedoelt voor dementerende ouderen, zodat het personeel weet waar cliënten zich bevinden.
  • Draadloze tag: hals zender in de vorm van een draadloze tag, die een oproep uitzendt die wordt ontvangen door een antenne. Op een smartphone kan verplegend personeel direct in contact staan met de desbetreffende cliënt. Op die manier staat moderne technologie in verbinding met de zorg van nu.

Samen de mogelijkheden verkennen? Laat je adviseren!

Nieuws over beveiliging

Lees alle artikelen

Referenties beveiliging

Bekijk alle referenties