Elektrotechnische installatie

De NEN 2484 inspectie is gericht op het keuren van elektrische arbeidsmiddelen. Door het gebruiken van elektrische arbeidsmiddelen gaat de functionele kwaliteit achteruit. Dit kan gevaren met zich meebrengen, zowel voor de persoon die de middelen gebruikt als voor de omgeving die ermee in aanraking komt.

De NEN 2484 keuring zorgt voor een veilige werkomgeving waarin veilige elektrotechnische arbeidsmiddelen kunnen worden gebruikt.

Aangezien er ongevallen kunnen plaatsvinden, zijn de risico’s wettelijk ingeperkt. EPM kan je helpen om elektrische arbeidsmiddelen jaarlijks te inspecteren. Wanneer de middelen niet meer goed functioneren of niet voldoen aan de huidige eisen, gaan we samen op zoek naar een oplossing voor eventuele aanpassingen of vervanging van een defect elektrisch apparaat. Hoe we hiermee om dienen te gaan, staat beschreven in de NEN 3140.

Keuring draagbaar klimmateriaal

Gebrek aan kennis van het correct gebruiken van klimmaterialen is een belangrijke oorzaak van bedrijfsongevallen. Door klimmaterialen te laten keuren, kunt je aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om eventuele ongevallen te voorkomen. De keuring voor draagbaar klimmateriaal conform de NEN 2484 is een visuele inspectie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar eventuele deuken, het al dan niet intact zijn van alle verbindingen en de algemene staat van het materiaal.

Voorzie met een NEN 2484 keuring in een veilige werkomgeving

Een arbeidsmiddel mag geen gevaar opleveren voor de gebruiker/werknemer. Daarom staat er in het Arbobesluit (artikel 7.4a) geschreven dat de elektrische arbeidsmiddelen frequent dienen te worden gekeurd. Zo kun je aantoonbaar maken dat je er alles aan hebt gedaan om een veilig arbeidsmiddel aan te bieden en ben je wettelijk gedekt, zodat er bij eventuele aansprakelijkheid geen discussies ontstaan.

De kleine lettertjes

De inspectie van elektrische arbeidsmiddelen wordt door verschillende wetten en regelingen geëist. De VCA, Arbowet en de norm NEN 3140 zijn hier voorbeelden van. De VCA en de Arbowet stellen eisen als het aankomt op klimmaterialen. Voor meer informatie kun je de website van NEN raadplegen.

Het gehele plaatje

Als elektrotechnisch totaalinstallateur hebben wij alles onder één dak. We kunnen naast de inspectie van arbeidsmiddelen bijvoorbeeld ook voorzien in het schrijven van een veiligheidshandboek.

Kies je voor een NEN 2484 inspectie uitgevoerd door EPM? Dan ontvang je een professionele keuring van arbeidsmiddelen met bijbehorende opgeleide inspecteur. Daarnaast zorgen onze vakmensen voor uitvoering van eventueel herstelwerk, conform de geldende en juiste normen.

Wens je een prijsopgave te ontvangen voor een NEN 2484? Vraag online een offerte aan.

Nieuws over beveiliging

Lees alle artikelen

Referenties beveiliging

Bekijk alle referenties