UV-C desinfecterende verlichting

UV-C zorgt voor een virusvrije lucht in elke ruimte

UV-C straling zorgt voor desinfectie van oppervlakken en lucht.
Virussen en bacteriën zijn overal om ons heen. UV-C biedt een veilige oplossing om oppervlakken en lucht te desinfecteren.

UV-C straling zorgt voor desinfectie van oppervlakken en lucht. Virussen en bacteriën zijn overal om ons heen. UV-C biedt een veilige oplossing om oppervlakken en lucht te desinfecteren.

Het is een bewezen technologie dat al meer dan 40 jaar wordt gebruikt. Vele honderden bacteriën en virussen (ook SARS-CoV-2) reageren op desinfectie door UV-C. UV-C is ook uitgebreid getest in laboratoria.

Desinfectie van oppervlakken en lucht is belangrijk. Want wist je dat traditionele winkelwagentjes 361 keer meer bacteriën bevatten dan een deurknop in een badkamer? Een supermarktkoelkast zelfs 1235 keer meer bacteriën dan het oppervlak van je mobiele telefoon?

Maak kennis met UV-C licht

Bij een blootstellingstijd van 6 seconden inactiveert UV-C zelfs 99% van het SARS-CoV-2 virus op een oppervlak. Een duidelijk teken dat UV-C een waardevolle rol kan spelen in je beschermingsstrategie.

Hoe werkt UV-C straling?

Natuurlijke ventilatie zorgt onzichtbaar voor verspreiding van bacteriën en virussen.

  1. Met UV-C luchtzuiverende armaturen wordt lucht gedesinfecteerd.
  2. Louvres en lamellen van jouw UV-C systeem zorgen voor de juiste spreiding van straling.

 

UV-C door Philips

UV-C upper air units van Philips zijn voorzien van 9W UV-C lampen. Geruisloos zorgen de louvres en reflectoren voor de juiste verspreiding van straling. Dagelijkse activiteiten ondervinden geen hinder van UV-C desinfectie. UV-C is daarnaast veilig en betrouwbaar in gebruik en vormt geen gevaar voor de gezondheid van gebruikers van de ruimte.

UV-C desinfecterende verlichting

Advies over keuze en aanschaf UV-C installatie

Bij EPM voorzien we je vrijblijvend van een vakkundig advies en berekening. Wij adviseren het UV-C systeem dat het best past bij jouw situatie. Montage zit daarnaast altijd inbegrepen bij aanschaf.

Certificering UV-C KEUR

Naast juiste montage van jouw UV-C systeem is certificering een vereiste. Daarom is levering van een UV-C systeem altijd in combinatie met UV-C KEUR. Certificering van een UV-C installatie kost € 150 en garandeert zorgeloos gebruik van jouw installatie.

  • Een opgeleide specialist geeft een UV-C training.
  • Wij controleren de montage.
  • We voeren een verplichte stralingsmeting uit, zodat je je installatie veilig kunt gebruiken.
  • Officiële UV-C KEUR certificering van het systeem.

 

UV-C service en onderhoud

Om een goede werking van jouw UV-C systeem te garanderen is goed onderhoud belangrijk. UV-C lampen dienen tijdig vervangen te worden, omdat de werking afneemt door een te hoog aantal branduren. Om ervoor te zorgen dat de lampen van jouw UV-C systeem goed blijven werken, bieden we verschillende vormen van onderhoud en certificering.