Elektrotechnische installatie

Een elektrische installatie is vaak nog de oorzaak van een brand. Periodieke controle kan dit helpen voorkomen. De NTA 8220 is een nieuwe controlemethodiek speciaal voor brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten elektrische toestellen (gedefinieerd in deze NTA als elektrisch materieel).

De NTA 8220 beschrijft hoe je:

  • Het brandrisico van elektrisch materieel beoordeelt.
  • Hoe je dit rapporteert.
  • Welke minimale competenties daarbij nodig zijn.

NTA 8220 is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Techniek Nederland, iKeur en het Verbond van Verzekeraars. De controlemethodiek is onder het beheer van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) vastgelegd in Nederlands Technische afspraken (NTA). De norm is in januari 2018 door het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) gepubliceerd.

Met de NTA 8220 beschikken wij over een breed gedragen controlemethodiek om brandrisico’s van elektrische installaties te beoordelen. Door een methodiek te gebruiken die specifiek voor dit doel ontwikkeld is, zal naar verwachting het brandrisico van een elektrische installaties beter worden beheerst. Ook wordt onduidelijkheid weggenomen over welke type controle je moet toepassen.

Heb je vragen, stel deze dan aan een van onze deskundigen.

Recente referenties inspecties

Bekijk alle referenties