Elektrotechnische installatie

De NTA 8220 (Nederlands Technische Afspraak) is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Techniek Nederland, iKeur en het Verbond van Verzekeraars. De NTA 8220 is een vrij nieuwe controle/inspectiemethodiek. De NTA 8220 heeft als doel het brandrisico veroorzaakt door elektrisch materiaal in gebouwen te beperken.

De NTA 8220 geldt ook voor aangesloten elektrische toestellen op installaties (gedefinieerd in deze NTA als elektrisch materieel).

Doel van NTA 8220 keuring

De NTA 8220 keuring verlaagt brandrisico tot een minimum. De NTA 8220 inspectie beschrijft verder ook:

  • Hoe het brandrisico van elektrisch materiaal beoordeelt dient te worden.
  • Hoe resultaten uit de NTA 8220 gerapporteerd dienen te worden.
  • Welke minimale competenties voor uitvoering van de NTA 8220 inspectie en rapportage nodig zijn.

 

De NTA 8220 inspectie zorgt ervoor dat brandrisico van een elektrische installatie beter wordt beheerst. Ook wordt onduidelijkheid weggenomen over welke type controle je moet toepassen.

NTA 8220 en SCIOS Scope 10

De NTA 8220 keuring hangt samen met de SCIOS Scope 10 inspectie. De SCIOS Scope 10 is stelt eisen aan het inspectiebedrijf en de bijbehorende inspecteur. Dit is de reden dat een SCIOS Scope 10 inspectie op termijn de NTA 8220 inspectie zal vervangen. De SCIOS Scope 10 inspectie waarborgt dat de inspectie alleen door een gecertificeerd inspectiebedrijf uitgevoerd mag worden.

Kies voor een gecertificeerd inspectiebedrijf

Bekijk je verzekeringspolis goed! Afhankelijk van de eisen die jouw verzekering stelt over elektrotechnische veiligheid van het verzekerde gebouw, kan een inspectie verplicht zijn.

Wil je zeker weten dat je een gecertificeerde installateur benadert? Vraag dan aan het bedrijf of men SCIOS Scope 10 gecertificeerd is. Bij EPM zijn we gecertificeerd voor Scope 8, Scope 10 en Scope 12 inspecties.

Onze inspectieafdeling is onafhankelijk en kan naast de inspectie ook herstelwerkzaamheden uitvoeren conform de geldende en juiste normen. Met de NTA 8220 inspectie zorg je voor een brandveilige omgeving!

Meer weten over de NTA 8220 keuring? Vraag direct online je offerte aan!

Nieuws over inspecties

Lees alle artikelen

Referenties inspecties

Bekijk alle referenties