EPM personeelsleden

EPM bestaat inmiddels 60 jaar. In 1959 is het bedrijf opgericht door Hub Paulus als bedrijf dat handelde in bruin- en witgoed, en was gevestigd aan de Markt 9 te Meerssen. Al snel kwam de vraag om de verkochte producten ook aan te sluiten en zodoende werden al snel elektrotechnische installaties bij particulieren en bedrijven aangelegd. In 1965 groeide het bedrijf en werd er verhuisd naar een groter pand aan de Markt 28 te Meerssen.

Gedurende een 10 tal jaren gingen zowel de winkel als het installatiebedrijf gelijk op. De winkel kreeg wel steeds meer te maken met grootwinkelbedrijven, waardoor de jaarlijkse omzetten stabiliseerden. Helaas kwam in 1972 Tiny de echtgenote van Hub en de moeder van zijn 3 kinderen te overlijden. Hierdoor viel een belangrijke schakel weg. Tiny was de steun en toeverlaat van Hub. Dat had uiteraard ook zijn weerslag in het verder groeien van het bedrijf. Hub liet zich niet uit het veld slaan en is doorgegaan met de uitbouw van zijn bedrijf. Hub was een mensenmens en deed alles voor zijn personeel. Zij waren het belangrijkste in zijn zakelijke leven.

In 1982 deed Wil Paulus de zoon van Hub, zijn intrede in het bedrijf. Wil heeft gedurende 6 jaren in de buitendienst ervaring kunnen opdoen, waarna hij in 1988 de binnendienst in ging om zich te bekwamen in het ‘binnenwerk’. Onze klantenkring is in de loop van de jaren daarna zeer divers geworden. Waar wij eerst hoofdzakelijk diensten leverden aan particulieren en aannemers,  zijn daar in de loop van de tijd woningstichtingen, MKB-ers en overheden bijkomen. Ook het dienstenpakket is in de loop van de jaren gegroeid van de standaard woonhuis installaties naar innovatieve installaties, die steeds meer gericht waren op energiezuinig gebruik.

In 1998 heeft Wil het bedrijf van zijn vader overgenomen. In dezelfde periode hebben wij ook afscheid genomen van de detailhandel. Emotioneel gezien was dat natuurlijk niet gemakkelijk, maar het ging niet meer. Het was bovendien een bewuste keuze. Wil wilde zich richten op de groei van het elektrotechnisch installatiebedrijf. Vanaf 1998 zijn wij ons dan ook helemaal gaan toeleggen op het installatiewerk, de winkel werd overgedragen aan Jean van Kan. Hub is toen nog 7 jaren als adviseur betrokken gebleven bij zijn mooie bedrijf EPM. In diezelfde tijd heeft hij ook leuke dingen gedaan, waaronder technische bedrijven bijstaan in Turkmenistan. Hij vond het een eer om als adviseur naar dit land te gaan om bedrijven te helpen.

In 2005 heeft hij uiteindelijk afscheid genomen. In 2003 is EPM i.v.m. de groei verhuisd naar de Karveelweg 28 te Maastricht. Het bedrijf moest gezond groeien, maar deze groei was onmogelijk in het centrum van Meerssen. Vanaf dat moment is het bedrijf gegroeid van een klein naar een middelgroot installatiebedrijf, met gemiddeld 70 mensen aan het werk. Wij leveren innovatieve, hoogstaande, duurzame, energiezuinige,  elektrotechnische installaties.

Helaas hebben wij in 2018 afscheid moeten nemen van onze oprichter en pionier Hub Paulus. Hub is 86 jaar jong geworden. We missen hem, maar EPM zal met hem in gedachten verder groeien.
In 2019 hebben wij ons 60 jarig jubileum gevierd met een reis naar München, met het voltallige personeel. Een reis die de saamhorigheid en de positieve spirit van de EPM’ers liet zien. We zijn blij met dit mooie bedrijf en zien uit naar nieuwe kansen en uitdagingen binnen in ons mooie vak.