Elektroinstallaties in ICT netwerken

Met gecertificeerde ICT-datanetwerken kan je computersystemen en werkzaamheden naar behoefte inrichten en uitvoeren. Voor het aanleggen van gecertificeerde ICT-datanetwerken werken wij samen met vaste, gecertificeerde partners. Zodat kwaliteit is gewaarborgd.

Wat doet een ICT-datanetwerk?

Een ICT-netwerk transporteert alle vitale informatie. Hieronder vallen ook telefonie, beveiligingcamerabewakingtoegangscontrole en zorgtechnologie. Deze systemen kunnen allemaal in één netwerk worden geïntegreerd. EPM regelt het hele traject: van ontwerp, uitvoering en certificering tot en met onderhoud.

ICT-datanetwerken voor verschillende gebruikers

Datanetwerkprojecten worden voornamelijk in utiliteitsgebouwen aangebracht. Denk hierbij aan: VvE’s, fabrieken, kantoren, scholen, parkeergarages en zorgcentra. Wij zorgen voor de perfecte aansluiting bij digitale behoeftes en benodigdheden.

Samen met vaste partners adviseren wij over ICT-datanetwerken en zorgen we voor een degelijke installatie.

Kiezen voor ICT-datanetwerken

Datanetwerken zijn bedoeld om tenminste 2 apparaten met elkaar te laten communiceren. Steeds meer technologie wordt door middel van datanetwerken aan elkaar gekoppeld en communiceert continu. Denk hierbij aan: printers, wasmachines, LED-verlichting, computers, slagbomen, zonnepanelen en beveiligingsinstallaties.

Leveren en installeren van infrastructuur

Het leveren en installeren van onder andere infrastructuur behoort ook tot ons aanbod. Voorbeelden van ICT infrastructuur oplossingen die wij realiseren zijn:

  • Bekabeling.
  • Patchkasten.
  • Werkplaatsaansluitingen.
  • WiFi netwerken.
  • Hardware in de vorm van routers.
  • Switches.
  • Accespoints.

 

Tevens meten, registreren, coderen en certificeren wij alle aangebrachte werkplekaansluitingen.

Een duurzaam, slim en vooral snel datanetwerk is het doel. Deze netwerken kunnen in glasvezelbekabeling en/of koperbekabeling zijn uitgevoerd.

Wanneer spelen ICT-datanetwerken een rol?

ICT-datanetwerken kunnen op verschillende momenten een rol gaan spelen. Denk hierbij aan de bouw van een nieuw pand, of aanpassingen verrichten vanwege uitbreiding.

Bij oplevering en installatie van nieuwe ICT-datanetwerken zorgen wij voor de juiste certificering. Als klant ontvang je van ons meetstaten en een certificaat. Hierdoor zijn aanpassingen in de toekomst simpel uit te voeren. Zo geniet je jarenlang van probleemloos gebruik van een kwalitatief datanetwerk.

Samen de mogelijkheden verkennen? Neem contact met ons op.

Nieuws over elektrotechniek

Lees alle artikelen

Referenties elektrotechniek

Bekijk alle referenties