Beveilingscamera en systemen CCTV

CCTV is de allesomvattende norm wat betreft camerabewaking. CCTV is een gesloten camerasysteem (closed circuit). CCTV zendt een beeldverbinding over een gesloten circuit, vaak hangt CCTV aan een alarminstallatie.

Alleen een alarm is vaak niet genoeg. Waar mensen behoefte hebben om achteraf terug te kunnen kijken, kan CCTV ingezet worden. Tegenwoordig werkt CCTV ook steeds vaker op IP basis via een internetverbinding. Dit betekent dat je overal inzicht hebt in de camerabewaking van je huis of bedrijfspand. Beelden worden opgeslagen op IP-recorders.

CCTV kan een mooie aanvulling zijn op onze alarminstallaties. Uiteraard kunnen CCTV camerasystemen ook standalone geplaatst worden.

CCTV systemen zorgen voor een veilige woon en werkomgeving

CCTV zorgt ervoor dat je eigendommen in beeld houdt. Je kan altijd zien wat, waar en wanneer iets is gebeurd.

CCTV is geschikt voor particulieren en bedrijven. De toepassingen voor camerasystemen zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan: toegang aan bedrijfsterreinen, controle van kentekens, beveiliging van productieprocessen of algehele bewaking.

Zelden ontstaan storingen in CCTV netwerken. Dit omdat ze leunen op (bedrijfs)netwerken (datanetwerken) ze zijn dus niet WiFi afhankelijk.

CCTV is persoonlijk

  • Wij maken maatwerk oplossingen.
  • Afhankelijk van camerascherpte en mogelijkheden kiezen we het juiste systeem.
  • Prijs en kwaliteit matchen we met jouw budget.

 

CCTV-camerasystemen voor toegangscontrole

CCTV-camerasystemen (Closed-Circuit Television) registreren niet alleen: ze werken ook preventief. Wie zich ervan bewust is dat hij wordt geobserveerd, pleegt minder snel een strafbaar feit. Dit blijkt uit onderzoek.

Met CCTV-camera’s zijn de mogelijkheden bij toegangscontrole en bewaking bijna oneindig. Het ontwerpen van een goed observatiesysteem is echter maatwerk, specialistisch en aan wettelijke regels gebonden. Als op enig moment de beelden nodig zijn, moeten de juiste situaties perfect in beeld zijn gebracht en bovendien gemakkelijk terug te vinden zijn.

Beheer en onderhoud van CCTV systemen

Onze beheer en onderhoudscontracten voorzien vooral in jaarlijkse of tweejaarlijkse controle van jouw CCTV systeem. Denk hierbij aan: updates voor de centrale apparatuur, opname van camerabeelden en het schoonmaken van de camera’s.

Onderhoud is afhankelijk van het gebruiksdoel en de behoefte. Er is geen specifieke wet- of regelgeving van toepassing.

Op wens particuliere alarmcentrale

Bij installaties waar het nodig wordt geacht, kunnen we de aansluiting bieden met een particuliere alarmcentrale, zodat op afstand beelden teruggekeken kunnen worden. Steeds meer wordt de koppeling gemaakt met ICT-datanetwerken, zodat camerabeelden via de cloud op een telefoon of tablet teruggekeken kunnen worden.

Meer informatie over CCTV? Neem contact op!

Nieuws over beveiliging

Lees alle artikelen

Referenties beveiliging

Bekijk alle referenties