Wij adviseren over en realiseren laadvoorzieningen. Zakelijk laden heeft zo zijn voordelen. Wij zorgen ervoor dat onze klanten een compleet advies krijgen bij de mogelijke aanschaf van een laadpaal. Door slimme technologie en de koppeling met een backoffice maken wij elektrisch laden makkelijk!
Wat is een slimme laadpaal?
Laadpalen die EPM plaatst zijn altijd “slimme laadpalen”. Dat betekent dat deze laadpalen zijn gekoppeld aan een backoffice.
Het backoffice is noodzakelijk om kosten te kunnen verrekenen en om te zien of de laadpaal nog wel goed functioneert. Een zakelijke laadpaal wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het laden van elektrische auto’s. Vaak in beheer van een werkgever of leasemaatschappij.
Gebruiken van een laadpas
Als je in een leaseauto van de zaak rijdt is er meestal sprake van laden onderweg, op de zaak of thuis.
Een laadpas gebruik je hierbij om een laadsessie te activeren. De laadpas is ook automatisch gekoppeld aan de eigenaar, jouw werkgever of eigen zaak.
Jouw verbruik bij welke laadpaal dan ook, dus ook privé, wordt met jouw laadpas verrekend. Dat aanmelden doe je ook als je thuis gaat laden, de laadpaal kent jouw laadpas.
Een zakelijke laadpaal is een slimme oplossing aangezien de kosten die worden gemaakt direct verrekend worden. Geen financiële rompslomp achteraf en alles gemakkelijk in één overzicht.
Laadpalen voor particulieren of zakelijke markt
Een laadpaal is een slim toestel dat elektrische energie levert voor het laden van de batterijen van elektrische voertuigen.
Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Bij particulieren thuis is er meestal sprake van een enkelvoudige laadpaal die op de bestaande woonhuis aansluiting wordt aangesloten.
De laadpaal is slim en communiceert met een backoffice waardoor deze altijd optimaal functioneert en waarmee de kosten kunnen worden verrekend die worden gemaakt bij het laden van het elektrische voertuig.
In het openbaar is er sprake van de standaard laadpaal in steden en dorpen. Ook van bijvoorbeeld snelladers op openbare plekken bij tankstations of op de grotere openbare parkeerterreinen.
Zakelijk een laadpaal aanschaffen
Thuis is de energie goedkoper dan in het openbaar gebied. Daarom is het verstandig om privé of zakelijk te kiezen voor een laadpaal op eigen terrein. Immers de energie ‘thuis’ goedkoper dan in het openbaar gebied.
Administratief ontzorgen
EPM ontzorgt elektrische laders op administratief vlak. Wij regelen de toegang tot de gebruiksvriendelijke backoffice en geven je advies dat past bij jouw situatie. De backoffice geeft inzicht in en informatie over:
- Laadtransacties
- Software updates
- Telefonische en online ondersteuning.
- Proactieve monitoring van het laadpunt.
- Reparatie en vervanging.
- Laden middels publieke laadpas (gastgebruik)
- Verrekening stroomkosten bij gastverbruik.
- Laden zonder verrekening.
Zakelijke voordelen van elektrisch rijden
Duurzaam bezig zijn is momenteel een hot item. Het imago van elektrisch rijden is hierbij van groot belang. Ook brengt elektrisch rijden een aantal belastingtechnische voordelen mee, waaronder:
- Lagere bijtelling.
- Geen aanschafbelasting.
- Geen wegenbelasting.
- Lagere onderhoudskosten ten opzichte van een fossiele brandstofauto.
- De verbruikskosten van een elektrisch voertuig liggen lager dan die van een fossiel brandstof voertuig.
- Geen hinderlijk motorgeluid.
Subsidie op zakelijke laadpaal
Bij de aanschaf van zakelijke laadpalen kan er sprake zijn van subsidies. Deze subsidies uiten zich in fiscaal voordeel. Er zijn drie mogelijkheden tot het krijgen van subsidie op een zakelijke laadpaal:
- De Milieu Investeringsaftrek: hierbij wordt gemaakte winst verlaagd met een bedrag dat kan oplopen tot 36% van het te investeren bedrag. Op basis van een lijst wordt bepaald hoeveel procent er maximaal mag worden afgetrokken.
- Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen: de investering kan op een willekeurig moment worden afgeschreven. De willekeurige afschrijving is beperkt tot 75%. Snel afschrijven geeft minder winst en dus ook minder te betalen belasting over de gerealiseerde winsten.
- Kleinschaligheidsaftrek: ook deze regeling is gebaseerd op aftrek van de winst. Het bedrag dat mag worden afgetrokken is hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het betreffende jaar.
Voordat je een subsidie aanvraagt, is het verstandig eerst met een financieel specialist of accountant ruggespraak te houden. Aangezien er sprake is van fiscaal voordeel en niet in het verkrijgen van cash door het doen van de investering. Zij kunnen ook helpen bij het aanvragen van deze fiscale voordelen.
Laat een reactie achter