Service en onderhoud LED verlichting installaties

“In een parkeergarage met 74 armaturen is gekozen voor LED armaturen met bewegingssensoren. In vergelijking met de conventionele TL-armaturen levert deze innovatieve- en duurzame oplossing enorme besparingen op. Aan energiekosten een besparing  van circa €. 4.500,00 per jaar en aan CO2 een reductie van 4000 kg per jaar. Zowel de milieu als financiële doelstellingen van de opdrachtgever worden nu ruimschoots gehaald. De extra investering (€ 30.000 t.o.v  € 10.000,00) wordt al in minder dan 5 jaar terugverdiend.”

LED-verlichting is zeer energiezuinig

Het geldt voor winkels, bedrijfs- en productiehallen, kantoren en parkeerterreinen, maar bijvoorbeeld ook voor woonzorgcomplexen of sportvelden. Er komt een moment waarop uw traditionele verlichting aan vervanging toe is. Na 10 jaar is de bestaande verlichting in veel gevallen afgeschreven en levert deze nog maar een fractie van het oorspronkelijke en vereiste lichtniveau. Ook de onderhoudskosten stijgen enorm. In dat geval bespaart u met ledverlichting tot wel 70% op uw energieverbruik. Ledverlichting is dan ook zeer energiezuinig.

Voordelen LED verlichting

Daarnaast is de levensduur van een LED-lamp langer dan bij conventionele verlichting. Veel langer zelfs. Een gemiddelde gloeilamp brandt circa 2000 uur, een halogeenlamp ongeveer 2500 uur, een spaarlamp en tl-verlichting tussen de 5000 en 10.000 uur. Bij een moderne en kwalitatief goede ledlamp is dat liefst 50.000 uur. En omdat het oog ook iets wil: de tegenwoordige generatie ledlampen is verkrijgbaar in sfeervol (extra) warm wit. Bovendien geeft een ledlamp direct 100% licht, wat bij spaarlampen en tl-buizen niet zo is. Deze lampen hebben tijd nodig om op te warmen. Als ze worden gebruikt in combinatie met aanwezigheidssensoren voor de verlichting van een gang of toilet, heb je de ruimte vaak al verlaten voordat het licht op volle sterkte is. Bij ledverlichting profiteert u dus meteen van de volle sterkte van de lamp.

Energiezuinige voordelen LED

LED-lampen zetten maar liefst 80% van de energie om in licht. Bij een gloeilamp is dat maar 10%, de rest is warmteverlies. En omdat ledlampen niet warm worden, zijn ze ook veel minder brandgevaarlijk. Over de mogelijkheden van ledlampen kunnen we kort zijn: ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren en voor elk armatuur verkrijgbaar. Verder zijn ze stevig en robuust en daardoor ongevoelig voor trillingen. Ledlampen flikkeren niet, waardoor ze rustiger zijn voor de ogen. Bovendien bevatten ze geen giftig kwik, waardoor u meteen een actieve bijdrage levert aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tot slot: ledlampen wekken geen uv-straling en infrarood licht op. Dat maakt ze ook zeer geschikt voor gebruik in onder meer de voedings- en textielindustrie en voor het aanstralen van (monumentale) panden en kunstwerken.

LED-verlichting leasen via Philips Lighting Capital

EPM helpt u graag met een nieuw verlichtingsconcept dat is gebaseerd op ledtechnologie. One-stop financiering via Philips Lighting Capital is daarbij een aantrekkelijke optie. Niet alleen omdat Philips wereldmarktleider is op het gebied van ledverlichting. EPM en Philips werken al jaren nauw samen en staan garant voor een perfect eindproduct dat ook nog eens een aanzienlijke kostenbesparing voor u oplevert. Daarbij zorgen we voor een verlichtingsconcept dat helemaal is afgestemd op de fiscale en financiële situatie van uw bedrijf. Ook stellen we u in staat om alle kosten in één contract samen te voegen, dus ook de zogenoemde zachte kosten, zoals de montage en het onderhoud. Daarnaast ontvangt u een garantie van maar liefst vijf jaar op de ledverlichting.

Ledverlichting versus gloei- en halogeenlampen

  • Besparing in onderhoud en energieverbruik
  • Energiezuinig
  • Langere levensduur
  • Hitte- en schokbestendig
  • Geen uv-straling en infrarood licht

LED-verlichting versus spaarlampen en TL-buizen

  • Besparing in onderhoud en energieverbruik
  • Warme, sfeervolle lichtkleuren
  • Geen opstarttijd
  • Verkrijgbaar in alle soorten en maten
  • Geen kwik

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Recente nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten