Service en onderhoud zonnepanelen

De hoeveelheid elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen is afhankelijk van het vermogen, gemeten in Wattpiek (Wp). De gangbare systemen van EcoNed bestaan uit panelen van 235 Wp. Op jaarbasis leveren deze ongeveer 200 kWh aan elektriciteit op.

Jaarlijkse opbrengsten zonnepanelen

Met zonnepanelen wordt u zelf stroomproducent. U hoeft dus (grotendeels) geen elektriciteit af te nemen van uw leverancier, waardoor u flink bespaart op uw energierekening.

Systeem op maat

Afhankelijk van de hoeveelheid elektriciteit die u wenst op te wekken met een zonnepaneelsysteem is een systeem op maat mogelijk.

Energiebesparing

Uw opbrengsten uit een zonnepaneel installatie bestaan uit de besparing op uw energierekening.

Vermeden inkoop van elektriciteit: tarief 2013 € 0,225 per kWh (inclusief BTW, milieubelasting en netwerkkosten)

Rekenvoorbeeld

De familie zonnestroom heeft jaarlijks een energieverbruik van 3.500 kWh, tegen een tarief van euro 0,225 (gemiddeld tarief 2012 incl. energiebelasting en BTW). Om grotendeels in de eigen behoefte te kunnen voorzien plaatsen ze een installatie bestaande uit  20 panelen van 245 Wp (totaalvermogen 4.900 Wp), waarmee jaarlijks circa 4.410 kWh wordt geproduceerd. Deze elektriciteit hoeven ze dus niet meer af te nemen van het net, waarmee ze dus 4.410 x € 0,225 = € 992,25 besparen.

Recente referenties service en onderhoud

Bekijk alle referenties