Elektrotechnische installatie

De SCIOS Scope 8 is een certificeringsregeling. Er worden kwaliteitseisen aan zowel het inspectiebedrijf als de inspecteur gesteld die een NEN 3140 inspectie uitvoeren.

De SCIOS inspectie volgens Scope 8 is gebaseerd op de NEN 3140 inspectie. Deze inspectie omvat een vaststaand inspectieplan en is vastgesteld op basis van Ri&E.

De SCIOS Scope 8, dus NEN 3140 inspectie, word geëist door de Arbowetgeving en de zorgplicht die de werkgever naar de werknemers toe heeft. Verder dient het te worden beschreven in de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) en kan de verzekering er nog naar vragen. Voor het laatste geval is de SCIOS Scope 10 in het leven geroepen, dus dit zal steeds minder geëist worden.

Bij een SCIOS Scope 8 is het noodzakelijk dat uitvoerend elektrotechnisch installateur en inspecteurs gecertificeerd dienen te zijn. Net zoals de SCIOS Scope 10 en 12. De SCIOS Scope 8 (NEN 3140) word nu nog veel voorgeschreven door verzekeringen, maar de SCIOS Scope 10 inspectie zal dit op termijn vervangen.

Recente referenties inspecties

Bekijk alle referenties