IP-camera’s kunnen worden gebruikt om een ​​gebied te bewaken. Deze camera’s sturen beelden via internet naar een app of software, zodat ze op afstand kunnen worden bekeken en beheerd. EPM helpt het midden- en kleinbedrijf en de zakelijke markt aan IP-beveiligingsoplossingen.

IP-camera’s hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele analoge camera’s. Zo nemen ze beelden op in hoge resolutie, waardoor ze scherper en gedetailleerder zijn. Dit maakt het gemakkelijker om een ​​gebied te beveiligen. Je kunt de beelden ook bekijken via een smartphone of computer. IP-camera’s kunnen ook worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen, zoals toegangscontrolesystemen en alarmsystemen, om een volledig geïntegreerd beveiligingssysteem te creëren. Dit maakt IP-camera’s een populaire keuze voor bedrijven en particulieren die hun eigendommen effectief willen beschermen.

Hoe werkt IP-camerabeveiliging?

Al sinds jaar en dag worden camerasystemen gebruikt. Vaak als doel om eigendommen te observeren. Camera’s zijn dan met kabels verbonden aan monitoren en opslagsystemen. IP-camerasystemen zijn bedraad of draadloos gekoppeld via IP-adressen aan het internet. Hiervoor kan beeld en geluid rechtstreeks gestreamd worden.

Kies een goede leverancier

Verdiep je goed in de verschillende aanbieders van IP-camerabeveiliging. Dit biedt continuïteit in het onderhoud van de systemen. IP-camerasystemen werken op basis van software en zijn daardoor naar wens instelbaar. De software die hiervoor gebruikt wordt is bij ieder merk camera anders. Daarom kiezen wij uitsluitend voor één kwaliteitsmerk (geen Chinese). Hierdoor kunnen wij service en onderhoud garanderen.

Gemakkelijke installatie

Met een beetje ICT-kennis is het makkelijk om een IP-camera te installeren en te gebruiken. De beelden zijn makkelijk op te slaan en te bewerken.

IP-camera’s zijn geen vervanging voor traditionele beveiligingssystemen, maar eerder een aanvulling. Als onderdeel van een beveiligingssysteem kunnen camera’s worden gebruikt in de buitengevels van een gebouw om af te schrikken en vroegtijdige nadering van een beveiligd object te signaleren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het camerasysteem niet observeert in openbaar gebied, tenzij hier uitdrukkelijke toestemming voor is gegeven.

Concluderend kunnen we zeggen dat camera’s een goede aanvulling zijn op traditionele beveiligingssystemen.

Verschillende soorten IP-camera’s

Er zijn twee typen IP-camera’s: Wi-Fi camera’s en PoE camera’s. Daar waar het mogelijk is om gebruik te maken van netwerkbekabeling is het altijd raadzaam om dit te doen, omdat dit het minst gevoelig is voor hackers. Draadloze systemen kunnen het beste worden toegepast in situaties waar het heel moeilijk is om kabels te leggen, bijvoorbeeld in het buitengebied of op plekken waar geen kabels gewenst zijn.

Hoe is een IP-camera aan te sluiten en te configureren?

Op 2 manieren is een IP-camera aan te sluiten en te configureren

  1. Aansluiten op een stroomvoorziening of accu: de camera zoekt dan zelf naar een beschikbaar Wi-Fi netwerk. Je meldt de camera aan met het netwerkwachtwoord. Vervolgens kun je aan de slag.
  2. Via Power over Ethernet (PoE): via voiding via een netwerkkabel wordt een IP-camera aangesloten op een ICT-netwerk of rechtstreeks op een Network Video Recorder (NVR) voor de opslag van de beelden.

Toegang op afstand

Allereerst zijn er voor alle camerasystemen apps ontwikkelt die je eenvoudig op een smartphone kunt installeren. Hierdoor heb je zicht op de objecten en kunnen opgenomen beelden worden bekeken. Anderen werken weer met serienummers en QR-codes om in te kunnen loggen op de camera’s. Heb je dat niet, en ben je buiten het bereik van het netwerk van jouw camera’s zul je een poort open moeten sturen van jouw router waardoor je met een extern IP-nummer kunt inloggen op de camera. Ieder merk geeft daar zo zijn eigen uitleg over. Ook dit is een reden waarom EPM heeft gekozen voor één merk, uiteraard voorzien van een supergemakkelijke app.

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving is allemaal geborgd in de Privacywet. De belangrijkste regel bij camera’s in openbaar gebied is dat jouw camera alleen jouw eigen bezittingen mag filmen. Je mag dus niet de eigendommen van anderen filmen, zoals het huis of de tuin van jouw buren. Ook mag je in principe niet de openbare weg filmen, zoals de stoep of parkeerplaatsen. Als het niet anders kan omdat jouw voordeur grenst aan de openbare weg, dan moet je ervoor zorgdragen dat de camera geen inbreuk doet op de privacy van personen die langs de voordeur lopen. Bij het kopen van een systeem kan het dus belangrijk zijn te informeren naar de privacy-opties van het camerasysteem zoals bijvoorbeeld:

  • Is er een mogelijkheid om de gezichten van voorbijgangers te blurren?
  • Is er een mogelijkheid om vlakken van het camerabeeld zwart te maken, zodat alleen uw eigendommen in het zicht blijven?

Kosten

De kosten van een IP-camerasysteem hangen af van een aantal factoren:

  • Aantal camera’s.
  • Type opslagmedium.
  • WiFi of PoE.
  • Als PoE, lengte van bekabeling.

Weten welke beveiligingsoplossing bij jou past?

Wij adviseren je graag over de beste beveiligingsoplossingen.

Ook interessant

Share this post

Laat een reactie achter