Bij een thermografische inspectie wordt geïnspecteerd op basis van temperatuur. Met gebruik van een infraroodcamera wordt de temperatuur van installaties gemeten.

Waarom een thermografische inspectie?

Een thermografische inspectie wordt ingezet bij het opsporen van hitteverschijnselen, zonder een installatie uit te hoeven schakelen.

Sterker nog, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de belasting van zogeheten hotspots, moet de installatie belast zijn. Zo wordt de praktijksituatie nagebootst. Dit maakt inzichtelijk waar eventuele problemen zich voor kunnen doen. Vervolgens worden de bevindingen in een rapportage kenbaar gemaakt.

Een thermografische inspectie (conform NPR 8040-1) kan een waardevolle aanvulling zijn op bijvoorbeeld een NEN 3140, Scope 8 of NEN 1010 inspectie. Bij de SCIOS Scope 10 inspectie is thermografie een vast onderdeel van de inspectie.

Offerte aanvragen voor een thermografische inspectie?

Gemakkelijk en snel geregeld.

Wat wordt met thermografisch onderzoek in beeld gebracht?

Bij thermografisch onderzoek wordt er in beeld gebracht of er gevaarlijke warmteverschijnselen aanwezig zijn op het gebied waar je onderzoek verricht. Dit kan zijn op een specifiek component of bijvoorbeeld een hele meterkast.

Inzet van thermografisch onderzoek

Als er een vermoeden is dat thermografie uitkomst kan bieden bij een onderzoek, biedt inspectie via temperatuur een oplossing. Standaard wordt thermografisch onderzoek ingezet bij een SCIOS Scope 10 inspectie.

EPM is een onafhankelijk inspectiebedrijf met ruimschootse expertise op het gebied van inspecteren. Onze rapportages zijn van alle gemakken voorzien en zijn overzichtelijk en leesbaar voor iedereen.

Ook interessant

Share this post

Laat een reactie achter