Zorgtechnologie oftewel verpleegoproepsystemen zijn er in veel merken en smaken. Realisatie van zorgtechnologie oplossingen zijn in veel gevallen maatwerk. Sinds jaar en dag hebben wij relaties met vaste leveranciers.

Wat is zorgtechnologie?

Feitelijk is zorgtechnologie het extra oog en oor voor de zorgverlener! Bij locaties waar zorgverlening plaats vindt, is er sprake van zorgtechnologie. Dat kan zijn binnen ziekenhuizen, verpleeghuizen, herstelklinieken, thuiszorg of hospices.

Met andere woorden: zorgtechnologie is een hulpmiddel om het zorgpersoneel op de hoogte te houden van de status van hun zorgcliënten. Een client kan zich niet goed voelen of een client loopt weg maar weet zelf niet meer waar hij/zij is.

Enerzijds gebeurt de melding dan met de hand, maar bij het weg lopen gebeurd dat automatisch.

Merk geëist door een klant

Klanten die bij ons terecht komen hebben vaak al een voorkeur voor specifieke leverancier op het gebied van zorgtechnologie. In dat geval leggen wij de bestekken en PVE’s aan de leverancier voor. Vervolgens wordt een aanbieding gemaakt.

Is er nog geen voorkeur voor een specifiek merk? Dan maken wij een projectie van een systeem, gebaseerd op onze ervaring en ongeschreven regels.

Voorbeelden van zorgtechnologie

Er zijn verschillende installatie methodieken en zendprotocollen voor zorgtechnologie/verpleegoproepsystemen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Standaard bedrade systemen.
  • Deels draadloze systemen.
  • Systemen op basis van IP protocol.
  • Systemen met of zonder TV schermen.
  • Verplaatsbare systemen.

Voor wie is zorgtechnologie bedoeld?

Referentievoorbeelden van EPM vind je binnen de verzorgingssector, verpleeghuizen, herstelklinieken, thuiszorg en hospices.

Hoe zijn zorgtechnologie en onze beveiligingsafdeling met elkaar verbonden?

De verbinding tussen zorgtechnologie en beveiliging is te vinden op het gebied van kennis en kunde. Het werken met zwakstroom gebeurd namelijk vaak bij beide disciplines. Monteurs die deze werkzaamheden uitvoeren zijn uitermate geschikt om dit beide te kunnen doen. Dit ligt hen bijvoorbeeld beter dan een monteur die alleen ervaring heeft binnen de ruwbouw. Bij EPM ben je gegarandeerd van gekwalificeerde professionals met een ruime ervaring in zorgtechnologie.

Meer weten over de mogelijke toepassingen van zorgtechnologie?

We gaan graag het gesprek met je aan!

Ook interessant

Share this post

Laat een reactie achter