Sqippa is een IoT platform, waarin draadloze sensoren voor allerlei installaties en objecten kunnen worden gemonitord. Sqippa is een oplossing voor beheerders van woningbouwcomplexen, kantoren en andere utilitaire voorzieningen.

Hoe werkt het?

Door de open IoT standaard LoRa kan via allerlei wegen data worden aangeleverd. Er is geen vaste standaard nodig voor de communicatie tussen de verschillende protocollen. LoRa staat voor “long range” en is bedoeld voor apparatuur die niet continu internet nodig heeft, maar uiteraard wel periodiek data moet kunnen uitwisselen. Het bereik van het netwerk ligt tussen de 2,5 en 15km per mast

Alle draadloze devices staan in verbinding met een of meerdere gateways, die informatie verzamelen en doorgeven aan de backoffice. Vanuit de backoffice kan actie worden ondernemen bij een gegeven melding. In een pand zijn draadloze gateways opgesteld die communiceren met de draadloze componenten. De gateways zorgen in dit geval voor de koppeling tussen de draadloze en achterliggende bedrade verwerkers van informatie.

Sqippa IOT platform

Wat kan je draadloos beheren met Sqippa?

  • Energieverbruik.
  • Waterkwaliteit.
  • Verbruik.
  • Status verwarming
  • Status noodverlichting.
  • Meldingen op het gebied van koolmonoxide (CO)
  • Lekkage, gassen en storingen.
  • Brand/rookmeldingen.

Over EPM & Sqippa

EPM zoekt altijd naar energie- en tijdbesparende maatregelen binnen utilitaire en woningbouwcomplexen. Sqippa is voor ons in eerste instantie als controlemechanisme voor noodverlichting en vluchtwegaanduiding gekomen. Hierbij wordt de status van de accu’s en de functionaliteit van de betreffende verlichting gemonitord. Voordeel hierbij is, dat wij als onderhoudspartij niet meer naar een complex toe moeten om de betreffende verlichting fysiek te controleren. Omdat het backoffice precies kan aangeven wat er waar aan de hand is, kunnen we zeer snel een afwijking herstellen en gereed melden bij onze contractpartij. Het beheerplatform (backoffice) kan zowel in handen zijn van de eigenaar maar ook in het handen zijn van een partij die hiervoor wordt ingeschakeld.

Ook interessant

Share this post

Laat een reactie achter