Ruim 40% van de ondernemers krijgt, volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), te maken met een inbraak in hun pand. Dit maakt het noodzakelijk dat er goed nagedacht wordt over de te nemen beveiligingsmaatregelen. Ook hier geldt: “voorkomen is beter dan genezen”.

Helaas geven de cijfers aan dat er nog steeds een relatief grote kans is dat je slachtoffer wordt van een inbraakpoging. Een inbraak kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. Naast de (financiële) schade aan deuren, ramen of zelfs gevels, kan ook het bedrijfsproces hier erg onder lijden. Ook zaken als reputatieschade, continuïteitschade een emotionele impact moeten niet vergeten worden.

Goede inbraakbeveiliging: voor jou en je verzekeraar

Naast het feit dat je als ondernemer graag wil dat je eigendommen goed beveiligd zijn, willen ook verzekeraars graag zien dat deze zaken goed geregeld zijn.

Je bedrijf het best beveiligen tegen inbraak

Hoe je jouw bedrijf het beste kan beveiligen is afhankelijk van een hoop verschillende factoren, denk bijvoorbeeld aan:

  • Attractiviteit (aantrekkelijkheid) van de aanwezige goederen.
  • De waarde van de aanwezige goederen.
  • De (bouwkundige) staat en ligging van het pand.

Het risico dat een bloemist loopt op het gebied van inbraak, is lager is dan een groothandel in bijvoorbeeld gereedschappen loopt.

Het goede nieuws is dat de cijfers ook aangeven dat met een goed beveiligingsplan de kans op schade aanzienlijk naar beneden gaat.

Bepalen van beveiligingsmaatregelen

Om goed te kunnen bepalen welke maatregelen van toepassing zijn heeft het Verbond van Verzekeraars hier de VRKI (Verbeterde risicoklasse-indeling) voor ontwikkeld welke door het CCV wordt beheerd en uitgegeven.

BORG certificaat

Een BORG gecertificeerd bedrijf bepaalt samen met jou welke maatregelen genomen moeten worden. De VRKI is hierin de leidraad. Ook wordt een BORG certificaat alarminstallatie verstrekt worden. Dit certificaat is voor jouw verzekeraar het bewijs dat de installatie is aangelegd door een erkend beveiligingsbedrijf en hiermee voldoet aan de regelgeving en het gewenste beveiligingsniveau.

EPM is een BORG-E (elektronisch) gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Omdat iedere situatie anders is, is overleg op locatie met een van onze beveiligingsadviseurs dan ook zeer aan te raden. Hierdoor ben je verzekerd van een gedegen advies en uiteindelijk een installatie die door jouw verzekeraar geaccepteerd wordt.

Ook interessant

Share this post

Laat een reactie achter