In een wereld waarin veiligheid en beveiliging steeds belangrijker worden, is het beveiligen van een bedrijfspand niet langer een optie, maar eerder een absolute noodzaak. Of je nu een klein bedrijf runt of een groot kantorencomplex beheert, het implementeren van effectieve beveiligingsmaatregelen heeft een reeks voordelen die verder gaan dan alleen het beschermen van eigendommen.

In het kort: hoe bedrijfspand beveiligen?

  • Je kunt beginnen met een intercom in de schil. De schil is de buitenzijde van een pand of het hekwerk rondom een kavel.
  • Je kan een toegangscontrolesysteem gebruiken om een deuropening of hekwerk te ontgrendelen.
  • Je kunt een achterliggend terrein beveiligen met een vorm van inbraakbeveiliging.
  • Uiteindelijk wordt de schil van een pand beveiligd met een inbraaksignaleringssysteem, waaraan eventueel een brandmeldsysteem is gekoppeld.

Mogelijkheden bedrijfspand beveiligen

Er zijn verschillende manieren om een pand te beveiligen. Een aantal mogelijke opties zijn: beveiligingscamera’s, alarmsysteem, verlichting, toegangscontrolesysteem, veilige sloten, beveiligingspersoneel, omheining en hekken, bewegingssensoren en brandbeveiliging.

Beveiligingscamera’s

Om overzicht te hebben over een terrein kun je gebruik maken van een camerasysteem, lees CCTV. Het is belangrijk om camera’s op strategische locaties te installeren rondom het pand. Hiermee schrik je potentiële indringers af en leg je bewijsmateriaal vast indien er wordt ingebroken.

Alarmsysteem

Kies voor een geavanceerd alarmsysteem dat zowel geluidsalarmen als meldingen naar een beveiligingsbedrijf stuurt. Dit kan potentiële inbrekers ontmoedigen en snelle reactie mogelijk maken.

Verlichting

Zorg voor voldoende verlichting rondom het pand, vooral bij ingangen en donkere hoeken. Dit maakt het voor indringers moeilijker om onopgemerkt te blijven.

Toegangscontrolesysteem

Overweeg het installeren van een toegangscontrolesysteem met bijvoorbeeld keycards, vingerafdrukscanners of pincodes om alleen geautoriseerde personen toegang te geven tot het pand.

Veilige sloten

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen voorzien zijn van sterke sloten. Overweeg het gebruik van extra beveiligingsopties zoals anti-inbraakstrips of veiligheidsbeslag.

Beveiligingspersoneel

Bij grote panden kan het nuttig zijn om professioneel beveiligingspersoneel in te huren dat het pand kan bewaken en controleren.

Omheiningen en hekken

Plaats een stevige omheining of hek rondom het terrein om onbevoegde toegang te voorkomen.

Bewegingssensoren

Installeer bewegingssensoren bij de ingangen en in potentieel kwetsbare gebieden, zodat er een alarm afgaat als er ongeautoriseerde beweging wordt gedetecteerd.

Brandbeveiliging

Wil je in een vroeg stadium een melding krijgen van een beginnende brand, dan maak je gebruik van een brandsignaleringssysteem. Hiervoor wordt een brandmeldinstallatie gebruikt (BMI).

Vaste leveranciers

EPM werkt met vaste leveranciers voor de levering van beveiliging.

Discipline Leverancier(s)
CCTV Aras
Toegangscontrole Aras en Aritech
Inbraakbeveiliging Aritech
Brandbeveiliging Hertek, Bosch, Labor Strauss

Voorkom grote impact op bedrijfsvoering

  • Zorg voor maatregelen waardoor een inbreker moeilijk binnen kan komen.
  • Maak het een inbreker zo moeilijk mogelijk om bij de aantrekkelijke spullen te komen.
  • Probeer de inbreker zoveel mogelijk in beeld te laten komen, waardoor er een op heterdaad betrapt moment in zicht komt.
  • Alle digitale aspecten in de Cloud opslaan, waardoor diefstal van dit soort producten niet kan leiden tot impact in de bedrijfsvoering.

De VRKI 2.0 versie 2023 is een instrument dat een belangrijke rol speelt bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van inbraaksignaleringssystemen. Lees hier meer over de toepassing en inhoud van de VRKI 2.0 versie 2023.

Ook interessant

Share this post

Laat een reactie achter