De jongere generatie voorbereiden op ons vak, dat is de reden dat EPM werkt met leerlingmonteurs en een leerlingprogramma heeft ontwikkeld. Hierbij krijg je als leerlingmonteur ruimschoots kansen om te proeven aan de diverse competenties die je in de praktijk kunt leren. Ook is het leerlingprogramma een uitgelezen kans om te onderzoeken welke kant van het vak het best bij je past.

Klinkt interessant?

 • Een officiële kwalificatie is niet nodig.
 • Een gezonde dosis ambitie en passie voor techniek is belangrijk.
 • Een gedegen opleiding zowel op theoretisch als praktisch vlak wordt aangeboden.

Uitgelezen kans

Het programma voor leerlingmonteurs is een uitgelezen kans voor ambitieuze mensen met interesse in elektrotechniek. Alle leerlingen leren eerst in de praktijk, om daarna eventueel de switch te maken naar technisch tekenen, of projectvoorbereiding.

Is dit wat je zoekt? Het werken met kabels, draden, apparatuur, verdeelkasten, huisautomatisering, inbraakbeveiliging, camerabewaking, toegangscontrole? Dan past ons programma bij jou. Een monteur die buiten heeft gewerkt, kan ook bij EPM terecht als hij het “binnenvak” wil leren.

Geaccrediteerd aan de slag

IWZO staat voor Installatie Werk Zuid Oost en biedt samen met Gilde Opleidingen cursussen en trainingen op elektrotechnisch- en werktuigbouwkundig vlak aan. Marcel Bonfrere begeleidt leerlingmonteurs die bij EPM aan de slag gaan.

Buddysysteem

Wij hebben een goede methode gevonden die erg gewaardeerd wordt door onze monteurs in opleiding. Het buddysysteem houdt in dat een zelfstandig monteur (de leermeester) de leerlingmonteur begeleidt in zijn dagelijkse werkzaamheden. De buddy staat altijd klaar met raad en daad.

quote leerlingmonteur eric hameleers

Aanmelden in een aantal eenvoudige stappen

 1. Neem contact op via info@epm.nl.
 2. Je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
 3. In een persoonlijk gesprek kijken we naar jouw mogelijkheden en naar je opleidingsachtergrond. Ook als je geen opleiding hebt of nog niet goed weet wat je wil ben je welkom!
 4. Interesse van beide kanten? Dan kun je een dag komen snuffelen.
 5. Na een snuffeldag heb je een vervolggesprek, waarin we dieper ingaan op je interesse.
 6. Tenslotte brengen wij jou in contact met een onderwijsinstelling die je vanuit de theorie voorbereid op ons vak.

Hoe lang duurt zo’n traject?

Dat ligt aan het opleidingsniveau waarmee je start en tot welk niveau je wil doorgaan. Gemiddeld duurt een traject als leerlingmonteur 3 jaar. Er zijn maximaal 4 niveaus.

Wat zijn de voordelen van het leerlingprogramma bij EPM?

Als leerlingmonteur ben je voor ons belangrijk. Net zoals elk ander personeelslid. Je kunt ervaren wat je het leukste vindt van ons vak en kunt bij ons groeien. Je krijgt jouw eigen gereedschap en hebt een buddy die altijd voor je klaarstaat. Hij begeleidt jou bij het behalen van jouw competenties. Je leert de nodige competenties op school én de werkvloer. En als je zelfstandig de weg op kunt, krijg je jouw eigen bus!

Ook interessant

Share this post

Comments

OneReageren

 • Jack van Boxmeer

  Heel goed dat jullie in de nieuwsbrief de samenwerking met IW Zuid-Oost naar voren laten komen. Samen opleiden biedt namelijk de meeste kans op succes. tevens laat dit zien dat EPM het opleiden serieus neemt en daar experts voor inschakelen.
  Bedank.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter