In dit artikel leggen we uit wat een SCIOS Scope 10 inspectie is en waarom deze is ontstaan. EPM is een gecertificeerd SCIOS Scope 10 inspectiebedrijf, wij helpen je graag verder.

Wat is een SCIOS Scope 10 inspectie?

Een SCIOS Scope 10 inspectie is een gestandaardiseerde brandveiligheidsinspectie. De Scope 10 inspectie is gericht op elektrisch materieel met als doel het brandrisico te beperken. De SCIOS Scope 10 inspectie is gebaseerd op de NTA 8220 wat staat voor Nederlandse Technische Afspraak. In de NTA 8220 staan afspraken vastgelegd over de inhoud van de inspectie en beoordeling.

SCIOS (Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties) is de overkoepelende organisatie die de kwaliteitssystemen van de inspectiebedrijven behartigd. De kwaliteitssystemen worden ondergebracht in een SCIOS certificatie regelement waar de SCIOS Scope 10 er een van is.

SCIOS stelt eisen aan zowel het inspectiebedrijf, zoals EPM, als ook aan de daadwerkelijke uitvoerende inspecteur. SCIOS voert niet zelf de audits uit. De certificatieregeling wordt door een geaccrediteerde certificatie instelling uitgevoerd. In het geval van EPM doet de DEKRA de toetsing van het kwaliteitssysteem.

Kies je voor EPM als inspectiepartner? Dan kies je voor een onafhankelijk SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf. Kundigheid, kwaliteit, pure vakkennis en vakmanschap gegarandeerd!

Doel van de SCIOS Scope 10 inspectie

De SCIOS Scope 10 inspectie is bedoeld om één duidelijke inspectiemethodiek toe te passen op het gebied van de inspectie van elektrisch materieel. De SCIOS Scope 10 inspectie is verplicht gesteld door verzekeraars. Er zijn in de loop der jaren veel varianten de revue gepasseerd waaronder: ElektraGarant inspectie, VIER inspectie, NEN 3140 inspectie en NEN 1010 inspectie. Deze genoemde varianten zijn vanaf de introductie verleden tijd en zullen in de nieuwe af te sluiten polisvoorwaarden niet meer in de elektro clausules opgenomen zijn. Dé nieuwe standaard is SCIOS Scope 10 conform de NTA 8220.

Wat is het doel van de SCIOS Scope 10 inspectie?

Het uiteindelijke preventieve doel van de SCIOS Scope 10 inspectie is het brandrisico tot een minimum beperken. Dus het voorkomen van branden met als oorzaak elektrisch materieel en als gevolg brand.

Kosten SCIOS Scope 10 inspectie

De kosten van een SCIOS Scope 10 inspectie zijn afhankelijk van diverse factoren:

  • De toepassing van het te inspecteren complex zoals bijvoorbeeld: een agrarische, MKB of horeca-omgeving?
  • De aantal verdeelinrichtingen (meterkasten) zoals hoofd en onderverdeelinrichtingen.
  • Het totale Bruto Vloer Oppervlak (BVO) van het te inspecteren object.
  • De gebruikersdoelgroep. Denk hierbij aan scholen, woningstichtingen, zorginstellingen.

Offerte aanvragen voor SCIOS Scope 10 inspectie?

Vragen over de SCIOS Scope 10 inspectie? Neem contact op met Jorn Lucassen via: j.lucassen@epm.nl of 0433642823.

Ook interessant

Share this post

Laat een reactie achter