Stel jezelf even voor

Ik ben Ferdi Iplik. Ik kom uit Maastricht en woon in Berg en Terblijt. Ik heb een vrouw en 2 kinderen.

Wat is je functie binnen EPM?

Kwaliteitsmanager en techniek.

Waarom heb je voor EPM als werkgever gekozen?

Het is eigenlijk allemaal vanzelf gegaan. Ik ben begonnen als monteur bij EPM. Ik werd gedetacheerd vanuit een landelijk leerbedrijf: installatiewerk Zuid-Oost (voorheen Elektrowerk), en ben vervolgens aan de slag gegaan als monteur. Na deze leerperiode ben ik in vast dienstverband getreden. Ik voelde me prettig bij dit bedrijf en wilde hier graag mijn carrière starten.

Wat zijn je werkzaamheden binnen het bedrijf?

Ik verzorg alle kwaliteitscertificeringen, welke EPM nodig heeft om zonder zorgen te ondernemen. Denk aan BRL, SCIOS, ISO, BRL BORG, CCV leveren en onderhoud BMI, VCA* en alle aankomende kwaliteitseisen die steeds meer verplicht worden. Hier word ik, waar nodig, bij geassisteerd door collega’s van de betreffende afdelingen waar de kwaliteitseisen voor van toepassing zijn. *Nazorg en garanties.

Er is altijd ruimte voor verbetering in het bedrijfsproces. EPM wilt een TOP bedrijf zijn en blijven en daar is nazorg een belangrijk onderdeel van. We zijn sneller en efficiënter en kunnen daardoor problematieken eerder opsporen en oplossen. Dit zijn dan ook onderdelen van mijn werkzaamheden, om die verbeteringen te realiseren. Daarnaast wilt EPM meer aandacht besteden aan nazorg. Als een nieuwe installatie opgeleverd is, bieden wij als extra service nazorg aan. Dat betekent bijvoorbeeld dat er ná oplevering contact wordt opgenomen met de klant en/of gebruiker om te vragen of er zich problemen hebben voorgedaan aan de installatie. Als er behoefte is aan een servicemonteur voor verdere uitleg t.b.v. de aangelegde installatie(s), behoort dit ook tot nazorg.

Inspectieafdeling

Buiten de planning regel ik diverse randzaken. Ik controleer de inspectierapportages zoals bijvoorbeeld de SCIOS Scope 8, 10, 12, noodverlichting en inspectie arbeidsmiddelen, voordat ze naar de klant gaan. Ik heb veel contact met de klanten als ze hulp nodig hebben betrekking op de inspecties en of er vragen zijn over ontwerpen van bepaalde installaties. Met inspecties heb je veel te maken met de regelgeving. Dit moet dan ook in het bedrijf kenbaar gemaakt worden.

Technische vraagbaak

Men kan mij vragen hoe een technisch probleem of een ontwerpvraag van een lopend project opgelost kan worden. Hiermee ondersteun ik ook collega’s.

Wat vind je van de samenwerking tussen jou en EPM en hoe zou je deze omschrijven?

Het voelt als familie om te werken bij EPM. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen ter ontwikkeling van mijzelf. Mijn collega’s en ik werken intensief samen, dit komt ten goede van en voor de klant. Je staat er bij EPM niet alleen voor.

Wil je nog iets anders met ons delen?

Ik ben bezig met de opleiding: “Masterclass installatieverantwoordelijke”. We hebben steeds meer klanten waar we IV’er (installatieverantwoordelijke) zijn. Ik ben nu lerend om handboeken te kunnen maken voor ‘veilige bedrijfsvoering’ en zal zo in de voetstappen gaan treden van Jay Smeekes.

Dit is een onderdeel welke we steeds vaker realiseren voor bepaalde bedrijven en instellingen. Dit gaat dan o.a. over techniek, technische installaties en een wetgeving waar men als werkgever aan moet voldoen.

Tevens ben ik sinds kort toegevoegd aan het platform NEN1010. Het is een landelijk professioneel netwerk en klankbord voor de normcommissie om de NEN1010 te verbeteren. Ik vind het interessant om mij te blijven ontwikkelen en aansluiting te vinden bij de commissies om nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen.

voorstelronde ferdi iplik

Ook interessant

Share this post

Comments

OneReageren

  • René Adema

    Mooi stukje Ferdi, het plezier in je werk hebben wij ook weer profijt van als afnemer van jullie diensten!

    Gr. René

    Beantwoorden

Laat een reactie achter